Tapas och utgång

 
I fredags kväll mötte jag upp några från klassen för att äta middag OCH äntligen åt jag tapas. Jag har fortfarande inte riktigt förstått grejen med tapas, eftersom jag har ätit maten som vi åt som tapas tidigare bara att denna gång var de mindre och då kallades det tapas. Tapas=vad som helst i mindre format (smårätter) som jag har förstått det.
 
Efter middagen drog vi till en jättemysig bar uppe på en takterass med mysiga lampor och inredning. Mot nattens början mötte vi upp ett stoooort gäng människor och vi var säkert över 20 personer, skitkul!! Dock så splittrades vi flera gånger och slutade upp på två olika klubbar. Men jag hade i alla fall skiiiiitkul. Testade en ny klubb som heter Zoologico och den var så jävla rolig enligt mig. Mycket yngre människor än på andra ställen, här var folkt kanske 19-20år så det var skönt att slippa alla 25+are... Sen är detta ingen klubb man klär upp sig för, alla är nedklädda i vardagskläder och det var så skönt att bara studsa runt på dansgolvet i sneakers. Helt ärligt så älskade jag hela konceptet på denna klubb!

Living the dream

 
När jag väl bestämmer mig för att blogga då har jag inget speciellt att skriva. Livet flyter på och jag har rätt kämpigt i skolan nu efter att ha missat en del under min hjärnskakning. Jag har klarat av två prov denna vecka och nästa vecka har jag tre prov till samt två muntliga redovisningar. Har lite smått panik men är för glad för att låta ångesten ta över!
 
Vädret har blivit lite kyligare igen och det är så det brukar vara i Madrid denna årstid enligt alla spanjorer. Dock fick skolan idag besök av några elever från svenska skolan i London och alla dem satt ute och och njöt av värmen på lunchen medan vi andra satt inne i matsalen och tyckte det var kallt. Så lite spansk har man väl blivit!
 
Med språket går det sådär. Jag känner mig sämre på spanska ju mer jag pratar det, eftersom då blir det ofta fel. Men jag förstår mycket mer än när jag kom hit och min värdfamilj berömde mig för att ha utvecklats under dessa lite dryga två månader. Det var jättekul att höra MEN jag känner mig fortfarande som en idiot när jag både lyssnar och framför allt pratar själv, haha...
 
Jag har inte haft hemlängtan något mer. Ibland så tänker jag på alla fina vänner och familj jag har där hemma och då blir jag istället bara så glad och lycklig att dom ens finns där för mig att komma hem till. Man måste kanske vara ifrån folk ett tag, för att inse hur underbara dom är och hur lyckligt lottad man är som har dom. Det är så lätt att ta vissa saker för givet. 

En weekend till Valencia

HÄR KOMMER EN BILDBOMB:
 
Jag har haft en grym helg med fem dödsköna människor. Redan i torsdags började det roliga med att vi fick ett mejl om att lägenheten vi hyrt, hade uppgraderats till ett penthouse utan extra kostnader! Så vi bodde i en lägenhet med två våningar, tre balkonger samt en takterass! I fredags tog vi med oss vårt pick och pack till skolan för att sedan dra direkt därifrån till tågstationen på eftermiddagen. När vi anlände i Valencia köpte vi tacosingredienser och lagade en mysig middag och förfestade i vår lägenhet. Mot natten tog vi oss ut till en bar för att sedan dansa in morgonen på en klubb som hette Mya och låg nere i dessa coola byggnader/fontäner som ni ser på bilderna. 
 
Lördagen blev en intensiv dag och vi hann med att se otroligt mycket av staden. Vi var inne i centrum av staden och kollade lite i affärer, sen var vi vid stranden och myste samt åt en god lunch på en uteservering bland palmerna, för att sedan ta en taxi till de coola byggnaderna/fontänerna igen. Åh vad Valencia var en häftig stad, vacker är inte rätt ord men den var sjukt speciell bara. På kvällen var det utgång som gällde igen och vi testade några nya ställen en annan del av staden. Ännu en sjukt kul och crazyyyu kväll!
 
På söndagen åkte vi hem, men tåget gick inte förrän vid kl 5 så vi hängde på stranden och åt en god lunch då med. Det var en grym helg som jag kommer minnas för resten av mitt liv! Vi hade jättebra väder och gick runt i shorts/kjol både på dagarna och kvällarna. Det var varmare än vad det är i Madrid men jag kan ju inte klaga här heller direkt. Det enda som var synd var att vi bara var där i två dagar, för det finns ju så mycket mer att se och göra i en stor stad. Annars var allt top notch, perfekt resa! ;)

Mot kusten

 
Jag mår bra! Woho! I alla fall tillräckligt bra för att ta mig till Valencia imorgon. Fy vad taggad jag är, galet!
 
Den här veckan har gått så himla fort eftersom det enda jag har gjort är typ att legat i koma i min säng här hos värdfamiljen. Jag var även en sväng förbi sjukhuset och fick konstaterat att jag har en hjärnskakning, vilket jag redan fattade men det var skönt att veta att det inte var något annat fel. Just nu håller jag på att packa inför imorgon. Jag har även målat tånaglarna och gjort en spotifylista hihi. Ni förstår inte hur glad jag är. Inget ska få förstöra denna helg. Det ska bli så kul att få se havet, åhh. Och se vad annat staden har att bjuda på. Imorgon kl 14 går tåget!

Nothing can take away this feeling

 
Ibland har man det bara för bra och det är just , något ska komma och förstöra. Men trots att min helg kunde ha blivit mycket bättre så kan inget förstöra min känsla inombords.
 
I fredags spenderade vi natten inne i  Madrid och allt var sjukt kul tills någon idiot bestämmer sig för att kasta ett glas från några våningar högre upp, och det där glaset bestämmer sig för att träffa mig rakt i huvudet. Vilken sjuk slump att det blev just JAG och just huvudet, varför inte armen bara...? Så jag har legat hemma denna helg med en liten hjärnskakning. Jag har helt sjukt ont i huvudet och kanske struntar i skolan imorgon för att vila ännu mer.
 
Trots denna tråkiga incident har jag mått så himla bra, inombords. Jag har blivit överröst med kärlek och omtanke från mina fina vänner både här och i Sverige. Det blir bara varmare och varmare och på fredag och jag till Valencia. Jag får inte anstränga mig, varken fysiskt eller hjärnan, så jag kan inte plugga. Därför kan jag inte göra så mycket annat än att tänka postivit på allt roligt som snart kommer hända!

Om mig

 
 
Jag har aldrig varit utanför Europa förutom Turkiet, men vet inte om det riktigt räknas då det fortfarande är medelhavet.
 
Jag kommer inte bo i Sverige i framtiden.
 
Jag har fräknar på sommaren
 
Jag blir ofta åksjuk och illamående av att åka tunnelbana
 
Jag bryr mig inte alls om utseende när det gäller killar
 
Jag är kär i solen mer än vad folk någonsin kommer kunna förstå

Spaniens största städer

 
 
 
 
Jag bor i Spaniens största stad och nu är två resor bokade, till den 2a och 3dje största städerna i Spanien- Barcelona och Valencia! Redan nästa helg drar jag med fem kompisar från skolan här till Valencia för en weekend förhoppningsvis fylld med värme, sol, hav, god mat, fest och andra galna grejer! Och om en månad, på påsklovet, så återförenas jag med världens bästa vän och hennes familj i Barcelona!
 
Ibland blir jag avundsjuk på mig själv för att mitt liv är lite för bra nu, och jag blir ledsen när jag tänker på att såhär kommer det absolut inte vara föralltid. Jag försöker ta vara på det så gott som möjligt. Jag är så otroligt glad, uppspelt, förväntansfull, tacksam och lycklig! Imorgon blir det poolhäng och mot kvällen fest. Underbart.

Hace sol

Igår vid poolen på gymmet. Det härliga vädret håller i sig! 
 
Idag har varit en riktigt lång dag. Slutade sent och tog mig direkt till gymmet för ett hårt benpass. Älskar denna känsla efteråt trots att jag nästan inte kan gå nu hahaha. Nu ska jag plugga spanska, har en 20min lång muntlig redovisning imorgon. Fast än jag läser spanska 4 så är tempot högre och uppgifterna svårare på skolan här i Spanien. Vi har spanskalektioner 6 timmar i veckan och det är bra för jag vill verkligen lära mig. Men att redovisa muntligt i 20min tycker jag är överdrivet. Får ångest när jag tänker på det, längtar tills det är över... Nu ska jag öva!

Picknick i Retiroparken

Parque del Retiro, älskar!
 
Livet är underbart! Det är varmt och skönt och jag lever som om jag vore på semester. Självklart måste jag plugga vissa kvällar men på helgerna kan jag ta det lugnt och njuta av allt som Madrid har att ge! Eftersom detta har varit första veckan med denna underbara värme så har solen fått all min fokus. Idag har jag gymmat och sedan legat vid poolen och solat några timmar medan jag läst en bok vi ska läsa i skolan. Trots att jag har pressat så har jag nästan inte fått någon färg alls. Min hudton kan möjligtvis ha blivit en annan nyans av beige men det är inte så mycket att hurra för, haha.
 
Igår var jag i Parque del Retiro med Hanna, Lisa, Bea och Michaela och hade mysig picknick i solskenet. Vi köpte med oss frukt och thaimat och lyssnade på musik. I parken kryllade det av människor, försäljare, trollkarlar, gatumusikanter, filminspelningar, teateruppträdanden och annat kul. Jag älskar verkligen den här parken för den är så levande och fylld med folk samtidigt som man slipper alla bilar och det stressade stadslivet som är precis utanför. Parken är helt enorm och belägen mitt i storstaden!

Min pool

Såhär ser gården ut där jag bor. Vi har även en tennisbana!
 
Godmorgon på er! Något hände denna vecka och vädret har gått från 10-gradigt till 20-gradigt. Galet! Det är svensk sommarvärme på riktigt, förutom att solen här är starkare och jag har bränt mig i ansiktet och på bröstet en aning... Och det är bara från att ha suttit ute och solat på rasterna i skolan igår!
 
Idag ska jag, Lisa och Hanna åka in till Madrid för picknick och solning i Retiroparken. Senare kommer förhoppningsvis även Mikaela och Bea förbi. Det är synd att Madrid inte har någon kust för det är ju verkligen lockande att kunna gå till stranden. Som tur är finns det en pool här där min värdfamilj bor! Men den har inte öppnat än, eftersom att det fortfarande är rätt "kallt" enligt alla spanjorer haha. Besos

Svensk sommarvärme

Förra veckan hade jag ballerinaskor, nu vill jag nästan ha shorts haha
 
Idag är jag lycklig! Mitt humör styrs otroligt mycket efter vädret och idag har det varit strålande sol och termometern har visat 15*! Sitter man i solen känns det som svensk sommar! Det är helt galet underbart. Jag har gått runt i linne, fått färg på armarna samt att några fräknar har tittat fram i ansiktet. Sommarkänslor gånger tusen.
 
I måndags tog jag tag i mitt liv och skaffade gymkort på ett gym här i Madrid. Det är kul för alla på skolan tränar där, de har inomhus- och utomhusbad samt massor av roliga klasser, som latinsk dans till exempel. Jag som inte har tränat sen i December (alltså det är ju förfan förra året?!) har blivit väldigt otränad så nu sitter jag med en plågsam träningsverk i båda armar och ben. Men så härligt endå! Nu har jag precis skickat in en svenskauppgift och ska ta mig ut i det härliga vädret igen för att faktiskt införskaffa mig lite nya gymkläder. Jag har inte med mig så mycket sånt.
 
Besos y abrazos

Att vara utbytesstudent

 
Nu bor jag hos värdfamiljen och det är jätteskönt att vara "hemma" igen! Men jag har tänkt mycket på att jag varit här väldigt länge nu. Jag har bott som utbytesstudent här i en och en halv månad, av bara fem månader. Jag vill verkligen utveckla min spanska för det vore så coolt att kunna prata ett tredje språk. Det är även något som står på min bucketlist, att just kunna prata spanska! Någon annat som stog på min bucketlist var att åka som utbytesstudent, och se på mig nu. Jag lever mina drömmar.
 
Jag funderade på några mål över denna resa och det är att verkligen att fånga dagen (carpa hahaha)! Jag ska göra så mycket som möjligt, jag ska göra saker jag verkligen kommer minnas, jag ska bli vän med spanjorer, jag ska säga ja till alla möjligheter/chanser jag får, jag ska överkonsumera kaffe för att jag har missat några timmars sömn av att ha levt livet till 100%, jag ska göra av med alldeles för mycket pengar, jag ska gå på tivoli, jag ska äta vad jag vill, jag ska göra pinsamma saker, jag ska sola, jag ska testa på allt spansk och jag ska ta vara på tiden med mina vänner! För tiden här går så fort och jag har snart bara 100 dagar kvar. 

Sportlovsveckan i Madrid

Bilder från Paseo del Prado och Parque del Retiro
 
Jag har haft ett väldigt intensivt lov och inte orkat uppdatera. Jag har ju som sagt bott på hotell i Madrid med Emma och hennes två vänner och vi har hunnit med att göra så mycket! Vi har festat en hel del och kommit hem vid kl 6 men endå kämpat oss upp vid kl 11 för att hinna med att se staden, shoppa och göra så mycket som möjligt utav dagen!
 
Vi har besökt en massa ställen man borde besöka om man är i Madrid. Ett av ställena var den kända stadsparken Parque del Retiro. Jag blev jätteavundsjuk att något liknande inte finns i Sverige! Parken var otroligt stor, folk låg och solade och hade picknick, det fanns en stor damm man kunde hyra roddbåtar i och runt dammen fanns mysiga utefik! Här har jag planerat att hänga mycket nu när det blir varmare!