Utflykt till Segovia och Valle de los Caídos

 
Sista veckan ordnade skolan några utflykter. En dag åkte vi till en sjö och bara chillade på stranden, solade och badade. Dagen efter åkte vi till staden Segovia som ligger en bit utanför Madrid, och till Francos grav. Segovia var otroligt mysigt och gammaldags. Där besökte vi ett 1500-talsslott som Disney har inspirerat de flesta av sina sagoslott ifrån. Det liknanade faktiskt slotten från Disney-filmer! När vi fick fritid slog vi oss ner på en uteservering för en Crepes, mums.
 
På eftermiddagen åkte vi vidare till Valle de los Caídos, vilket är en stor kyrka högt uppe i bergen där Spaniens förra diktator Franco ligger begraven. Hos spanjorer finns det otroligt skilda åsikter om platsen borde få finnas kvar eller inte. Då 35 000 människor ligger i massgravar innanför väggarna samtidigt som mannen som är orsaken till deras död ligger begraven på den finaste platsen inne i kyrkan. Det var otroligt häftigt att se monumentet i alla fall!

Med tårar i ögonen

 Nu är det bara en vecka tills jag åker hem och lämnar detta livet för gott. Under middagen idag pratade jag med min värdfamilj om nästa student som kommer i höst. Det känns så sjukt konstigt att det ska komma en tjej hit och bo i MIN familj, sova i MIN säng och leva MITT liv! Detta är ju mitt, inte hennes?
 
Jag kan inte förstå att jag ska hem. Det går inte in i mitt huvud. Ska jag bara återgå till mitt liv i Sverige som om detta aldrig hände? Kommer det verkligen kännas normalt att vara i Sverige? Jag har en konstant ångest över att denna resa snart tar slut, och den växer för varje dag jag närmar mig mitt hemresedatum.