Utflykt till Segovia och Valle de los Caídos

 
Sista veckan ordnade skolan några utflykter. En dag åkte vi till en sjö och bara chillade på stranden, solade och badade. Dagen efter åkte vi till staden Segovia som ligger en bit utanför Madrid, och till Francos grav. Segovia var otroligt mysigt och gammaldags. Där besökte vi ett 1500-talsslott som Disney har inspirerat de flesta av sina sagoslott ifrån. Det liknanade faktiskt slotten från Disney-filmer! När vi fick fritid slog vi oss ner på en uteservering för en Crepes, mums.
 
På eftermiddagen åkte vi vidare till Valle de los Caídos, vilket är en stor kyrka högt uppe i bergen där Spaniens förra diktator Franco ligger begraven. Hos spanjorer finns det otroligt skilda åsikter om platsen borde få finnas kvar eller inte. Då 35 000 människor ligger i massgravar innanför väggarna samtidigt som mannen som är orsaken till deras död ligger begraven på den finaste platsen inne i kyrkan. Det var otroligt häftigt att se monumentet i alla fall!


Fin blogg!
Kolla gärna in våran, vi är två tjejer med stora framtidsdrömmar som resor, håller på med mode och ett stort projekt som ni kommer se i framtiden.

http://hannaomadde.blogg.se/

2014-07-12 // 11:37:14

Varför bloggar du inte längre? Brukade läsa din blogg jämt förut, tyckte den va så bra!
Kram

2014-09-16 // 10:16:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback