Den mest spanska av alla städer - Madrid

Madrid i mitt hjärta!
 
Åhh jag gillar denna stad. Folk säger att om man ska se Spanien på riktigt så ska man åka till Madrid. Madrid kallas för Spaniens mest spanska stad. Den är så levande. Det är människor överallt även om det är måndagskväll eller tisdag mitt på dagen. Idag har vi shoppat i flera timmar! Vårt hotell ligger jättecentralt och idag har vi bara rört oss inne i stan. Allt ligger så nära varandra. Jag har köpt ett par dösnygga jeans, en jacka och lite annat smått och gott. Är riktigt nöjd med mina inköp! Nu har vi mellanlandat på hotellet och snart ska vi röra oss utåt för att äta middag. Det kanske blir tapas eller något annat roligt spanskt! Vi försöker njuta av Madrid och Spanien till 100%!

Sportov i Madrid

 
Det är sportlov! Jag, Emma, Lisa och Johanna har checkat in på central hotell inne i Madrid för veckan. Vi kom hit vid 9 på kvällen och har sedan dess hunnit med att äta på en italiensk restaurang och haft det trevligt. Lisa och Johanna kom från Sverige men jag och Emma kände för att bo på hotell under veckan för att kunna ha nära till allting inne i stan och för att även kunna gå ut och festa. Imorgon vankas en heldag med shopping! Puss 

Teatro Kapital

When I came to spain and I saw peope partying I talk to myself wtf
 
Inatt hade jag så jävla roligt. Min första riktiga utekväll här i Madrid och det levde verkligen upp till mina skyhöga förväntningar!
 
Igår eftermiddag åkte jag hem till Sara för att äta middag och fixa oss tillsammans. Vid nio gick vi ut och tog en öl på en bar i området där hon bor. Jag försöker lära mig gilla det haha. Vid tio åkte vi in till Madrid hem till Theo och förade hos honom med ett gäng andra från skolan. Vid halv 3 begav vi oss vidare mot Madrids största och bästa nattklubb - Teatro Kapital. Jag var så hype. Det är alltså en nattklubb med sju våningar och med olika musikstilar på varje våning. Jag som aldrig riktigt klubbat förut var sjukt taggad hela kvällen och hade så galet roligt. En perfekt utgång! Vid 6 började jag och Sara röra oss hem till henne och vi var hemma vid 8...
 
Snacka om partypeople här i Spanien som orkar hålla igång bokstavligen HELA natten. Som jag skrivit tidigare så är ju dygnet förskjutet och man äter middag vid 10 på kvällen, börjar festa vid 3 på natten och drar hem runt typ klockan 7 på morgonen. Så man kan ju säga att jag varit aningen död idag haha.

Frågor och svar

Hej går du på värmdö gymnasium när du är i sverige? I så fall undrade jag hur natur-sammarna är. Är de sociala och gillar att gå ut och sånt? ska söka in till gymnasiet snart så vill komma i en skön klass. fin blogg!
- Hej hej! Ja det gör jag! Det där är en jättesvår fråga att svara på eftersom att klasserna varierar ju från år till år, så om den är oskön ett år så behöver den ju absolut inte vara det när du söker in. Jag känner ingen i natur-sam men jag har träffat några av dem på fester så antar att de gillar att gå ut!

 

vart har du köpt de där jeansen?
- Hollister!


 

var finns de byxorna?:)
- När jag gör olika klädcollage så är det bara att klicka på bilden för att se vart allting kommer ifrån!

 

Gick du i samma klass som Theodor Gooch förut? Vore jättesnällt om du kunde svara :)
- Nej men han går samma programinriktning som mig, fast i 1an och jag går 2an. Vem är du stalker haha??

 

Är bilderna tagna med din nya kompaktkamera? Vad tycker du om den? Jag funderar på att köpa en sån då jag inte orkar släpa på min systemkamera överallt så jag skulle verkligen uppskatta ett svar. Om du har lust kanske du kan göra ett inlägg om fördelar och nackdelar :) Jättebra blogg btw!
- De flesta bilderna här från Spanien är tagna med min nya kamera (några få är tagna med min iPhone5s). Jag älskar kameran! Den tar sjukt bra bilder i dagsljus och när jag filmade med den blev det otroligt bra kvalité! I mörker blir kvalitén sämre vilket den blir med alla kameror... Men jag tycker absolut du ska köpa en om du inte orkar bära med dig din systemkamera, det var ju min anledning också! =)

 
Canon Powershot G15

The white coat

White coat
 
 
Typ dröm-våroutfit. Skulle verkligen vilja köpa en kappa, men är på jakt efter den perfekta. Jag vill ha en svart eller vit. Såååå snyggt.

Marc Jacobs bag

marc jacobs dreambag
 
 
Jag blev ju inte lite avundsjuk när Signe fick sin (och min!!) drömväska från Marc Jacobs i födelsedagspresent. Nu funderar jag på att köpa mig en egen. Det kommer antagligen bli modellen ovan men vilken färg vet jag inte! Den ljusa kommer vara jättefin i sommar men den svarta funkar till allt året runt. Hmmm undra om detta blir min nästa investering...

Jordgubbar + nutella

Önskar jag hade detta nuuuuu
 
Idag har jag varit hemma på grund av tråkig huvudvärk samt lite ont i halsen. Jag känner mig inte riktigt sjuk men det känns som att det är påväg att bryta ut. Hoppas inte! Jag kommer nog stanna hemma imorgon också för att plugga matte innan provet på fredag. Jag är sååååå nervös samtidigt som jag längtar så mycket till att få det gjort. Sen så är det äntligen ett såååå välförtjänt lov, ni anar inte. Då ska jag njuta till 100% av Spanien och Madrid, åhh.

Försöka vara hälsosam

 
Nu ska jag ta tag i mitt sötsug och godisberoende som gått på tok över styr! Först var det december och julfiranden hit och dit, sen var det januari och jag hade många avskedsmyskvällar med vänner och sen kom jag hit till Spanien och till mataffärer som liknar sockerparadis med alla nya godismärken och chokladsorter... Jag har helt enkelt kommit in i dåliga vanor och känner verkligen ett behov av godis. Detta är ju typ ett allvarligt beroende jag har utvecklat hahaha.
 
Nu har jag bestämt mig för att inte äta godis, chips, kakor eller annan skräpmat på vardagar och helst inte på helger heller! Detta handlar inte om att jag vill gå på någon diet eller banta bort några kilon. Detta handlar enbart om att skippa skräpmaten för att inte få i mig smutsiga kemikalier, färgämnen, transfetter och liknande. Man tänker nästan aldrig på hur "smutsig" viss mat och livssmedel kan vara och det är faktiskt väldigt äckligt. SÅ NU KÖR VI.

Don't worry you'll make it

 
Tacka Gud för weheartit i stunder som denna. Underbart.

Nobody said it was easy

En sjukt charmig bild på Mikaela, Bea och mig från förra helgen haha
 
Mitt humör går verkligen upp och ner har jag märkt! Jag undrar starkt om detta är en del av att vara utbytesstudent eller om det bara är jag som skiftar mellan glad och ledsen. Allt är ju bra och roligt här men det faktum att jag faktiskt "tog med mig" svenska skolan och hela dess press och stress till mitt spanska liv är ju inte lika kul. Nästa vecka har jag ett stort matteprov på 60 sidor och det känns helt jävla omöjligt för mig att klara av det. Jag har varit nedstämd i helgen över att skolstressen (och migrän orsakad av skolstressen) tar både tid och energi från allt jag egentligen vill göra här i Madrid. Det har gett mig en känsla av att det inte ens är värt att betala för att sitta och drunkna i studier och migrän här istället för att göra det hemma tillsammans med min katt, min pappa och min säng. En slags hemlängtan alltså, jättejobbigt...
 
Men när kommande jobbiga vecka är över då är det faktiskt lov och det ser jag jättemycket fram emot! Jag ska bo på hotell och gå ut och festa massor för att uppleva Madrids nattliv utan utetider! Ska även shoppa massor, äta gott och njuta av en vecka utan stress. Försöker fokusera på roliga saker som kommer nu! Igår hade jag även en rolig kväll i Diversias spelhall med trevligt sällskap från folk i klassen. 

Den här staden ♡

Den här staden är så fin, jag älskar den!
 
Iiiiiihhh. Allt känns så bra nu. Det börjar bli varmare (igen! Vädret svänger alldeles för mycket) och är över 10*C! Jätteskönt att gå i tunn jacka utan att frysa.
 
Igår efter skolan åkte jag inte till Madrid med Tilde, Viktor och Carl för att filma till vår engelskafilm. Vi gör en liten turistguide om Madrid. När vi filmat klart så shoppade jag ett tag med Tilde och köpte världens finaste klänning. Längtar verkligen efter att få använda den! Vi promenerade runt en del och framåt kvällen så fylls staden med så otroligt mycket folk. Jag som endå bor i sveriges huvudstad blir faschinerad över hur mycket folk som tar sig ut på kvällen. Nu snackar jag om 8-9 tiden på kvällen och antagligen fram till morgonen dagen efter. Måste ta en bild och visa er folksamlingen någon gång haha
 
På kvällen när vi var klara i stan köpte jag med mig lite (läs mycket!) jordgubbar och annat gott och åkte hem till Lisa för en myskväll med henne, Hanna och Emma! Vi firade alla hjärtans dag och skulle egentligen ha kollat på film men det funkade inte så vi hade tjejsnack och myste istället. 

Sommar inspo

Några av mina favoriter!
 
Dog en aning när jag kikade in den här hemsidan! Så otroligt söta sommarkläder. Det är nu man önskar att man kunde ladda ner outfits och få dem teleporterade till garderoben. Åh. Dör. Vill verkligen ha allt från denna sida.

Shopping

Magtröjor (kommer vara galet snygga till midjehöga shorts och kjolar i sommar!) - Brandy Melville    |    Sjal och halsband - H&M
 
Tråkigaste shoppingen någonsin!! Eller nej egentligen inte men det är ju bara det att dessa affärer finns i Sverige och jag brukar alltid komma överens med mig själv att inte köpa något från affärer som finns i Sverige när jag är utomlands. Men nu är det ju en lite annorlunda situation då jag faktiskt bor här..! Känns fortfarande helt sjukt när jag tänker på det. Jag har i alla fall mycket tid på mig att shoppa. Längtar tills affärerna börjar få in mer sommarkläder, wiho!

Migrän

 
Hej på er! Idag har det regnat helt sjukt mycket och det har varit ett typiskt sverige-väder, skittråkigt!! Jag har varit i skolan och efter skolan följde jag med Viktor till Montan för att filma honom när han svepte en öl till ölchallenge på facebook. Skitkul faktiskt jag gillar dom där videosarna! Sen köpte jag med mig lite jordgubbar och åkte hem för att plugga. Vilket jag inte alls har lyckats med då jag lider av migrän som vanligt. Det är så jobbigt och jag blir så ledsen över att det går ut över skolan och påverkar mina betyg då det hindrar mig från att plugga. Imorgon har jag kemiprov och jag känner att det kommer gå sämst eftersom jag inte kan plugga ikväll. Jag är på otroligt dåligt humör nu pga min migrän så jag borde inte blogga men seriöst är sjukt sur på mig själv som valde natur för jag vill kunna leva mitt liv och inte plugga varje dag, framförallt nu när jag är i Spanien alltså ÅHHH. Jaja nu är det bara knappt två veckor kvar tills lov, ska klara detta. Puss

Starka färger

Scarf
 
 
Jag tycker vintern är en så tråkig årstid. Inte bara på grund av vädret utan även klädmässigt. Man vandrar runt i samma jeans i fem månader och det blir bara tråkigare och tråkigare för varje morgon man måste sätta på sig dem. Ett sätt att piffa upp en outfit att använda ett skärp, en mönstrad sjal eller en väska i en stark färg! Jag älskar Missonis sjalar men annars är det jättelätt att hitta billiga varianter på H&M bland annat!

Saker att göra på alla hjärtans dag

 
Det här "pojk/flickvänsfirandet" tar ju all fokus! Jag tycker och har alltid tyckt att alla hjärtans dag är en dag för alla man älskar. Självklart ska man fira med sin pojkvän/flickvän om man har en sådan men om man inte har det så har man ju vänner och familj att fira med!
 
Man kan samla ihop ett gäng kompisar och gå ut på restaurang eller bjuda hem och laga eget. Man kan bunkra upp med massor av choklad, godis, glass eller varför inte lyxa till det med chokladfondüe med jordgubbar framför en massa chickflicks. Man kan också överraska den där kompisen som är lite extra forever alone med en bukett rosor och choklad bara för ATT. Bara för att visa sin uppskattning till dem man älskar, som hela dagen går ut på! Eller bestämma att byta små presenter med närmsta kompisgänget. Eller ha en spakväll, ta ett bad eller baka en kladdkaka!
 
Jag tycker verkligen man bör ta vara på dagen och visa kärlek till alla runtomkring en. Samt passa på att göra något riktigt mysigt och äta choklad! 

Livet i Spanien

 
Jag har bestämt mig för att varje söndag skriva en liten sammfattning om livet här i Spanien. Alla nya upptäckter jag gör och kulturkrockar jag upplever. Saker som är bättre och sämre jämfört med Sverige eller bara någon rolig händelse från veckan!
 
Så jag tänkte börja klaga på att duscha i detta land är hemskt. Ena sekunden är vattnet iskallt och andra sekunden brännhett. Så skiftar det fram och tillbaks och det är omöjligt att hitta en behaglig mellantemperatur. Det slutar med att jag väljer det brännheta vattnet och kommer ut ur duschen röd som en kräfta.
 
Madrids tunnelbanesystem är en stor underjordisk labyrint. Det är betydligt mycket större än vad man kan föreställa sig och utan att överdriva så kan det ta 10min från att man går ut från tunnelbanevagnen till att hitta ut till dagsljuset!
 
Det finns så mycket jag vill säga till min värdfamilj men som jag inte kan. Jag kan inte föra en flytande konversation på spanska utan det tar lång tid för mig att tänka emellan varje ord. Min värdfamilj är så otroligt söt som står ut med att lyssna på mig och dom frågar mig alltid simpla saker som till exempel vad jag fick för mat i skolan haha. Jag har faktiskt klickat bättre med min värdfamilj än vad jag hade förväntat mig att jag skulle göra!

Shoppingdag i Madrid

 
Igår åkte jag, Emma, Lisa, Mikaela och Bea in till Madrid för en shoppingdag. Målet var Abercrombie men där hittade vi inget så vi fortsatte vandra runt på några, låt mig säga random-, gator i Madrid. Jag hade faktiskt ingen aning om var vi var haha! Vi tog en lunchpaus på Starbucks och sen åkte vi vidare till Gran Vía och gick på de mer vanliga kända shoppinggatorna - tänk Drottninggatan i Stockholm ~typ~. Jag shoppade lite småsaker, är riktigt nöjd då jag lyckades hålla i de mesta av pengarna och inte spendera en förmögenhet!
 
Mot kvällen begav vi ut från stan till vårt älskade Diversia för att käka buffé. Men nej, de hade ju såklart inte öppnat då kl bara var sju när vi kom dit, och alla spanjorer äter ju middag sent på kvällen/natten! Så vi åt på en mysig 50-tals hamburgerrestaurang istället! Jättefin inredning och musik som fick en att känna som om man var med i Grease. Och tro det eller ej, de hade faktiskt en vegetarisk hamburgare på menyn! Glad överraskning. 
 
Idag har jag en lång pluggdag framför mig. Jag vill spy bara jag tänker på hur mycket jag har att göra nu innan lovet... Men jag håller ut. Det är faktiskt mycket roligare att plugga när jag tänker på att jag faktiskt är i Spanien, åhh!!

Love of sunligt

Vill ha sol, shorts, fräknar och brun hy!
 
Hej på er! Livet rullar på bra här nere och dagarna går jättefort. Jag har dock väldigt mycket i skolan nu så är rätt upptagen med att plugga vilket känns synd. Fick tillbaks ett fysikprov idag med betyg A! Sånt får mig verkligen motiverad, sjukt vad glad jag blev! 
 
Jag längtar så mycket tills det blir varmt! Jag kan dock inte klaga på dom ~10 graderna~ vi har nu, men när det blåser och är molnigt så känns det lite kyligt. Men jag tror att när februari-mars är över så kommer det nog vara behaglig temperatur. Lixom hallå? Jag är Spanien? Vart är solen?
 
Idag har jag varit i skolan, bara tre lektioner så jättekort dag. Efter skolan var jag på Plaza Norte med Emma och kollade i lite butiker, köpte lite fina grejer - visar sen! Vi promenerade hem därifrån sen och höll på att blåsa bort och dö, kaosigt väder.

Den som vinner en bikini är...

 
Josefin!
Det förtjänar du verkligen och jag tror du kommer vara skitsnygg i bikninin! ToDieFor har mejlat dig!

Längtar till Barcelona

 
 
På påsklovet kommer min älskade Signe hit till Spanien! Hon och hennes familj har hyrt en lägenhet i Barcelona så på påsklovet ska jag ta tåg eller flyg dit för att bo med dom. Jag längtar såååå mycket! Jag saknar redan min bästavän helt sjukt mycket och sen att vi ska ses i Barcelona, som förövrigt länge har varit ett drömresemål, gör det så mycket roligare! Fatta hur underbart vi kommer ha det, massa shopping, utforskning av staden, festande, god mat samt trevligt sällskap! Jag älskar hela Signes familj, dom är så fina människor! Tyvärr så kommer det inte vara sommarvärme när vi är där så vi kommer nog inte spendera tid på stranden. Men jag är säker på att vi kommer ha det grymt, bara det blir hälften så bra som Grekland förra sommaren så kommer det vara underbart. Galet vad jag längtar!

Time is relative

 
Idag har det varit en "vanlig" måndag om man kan säga så. Jag vet inte om jag någonsin kommer kunna kalla en dag "vanlig" här nere i Spanien. Men jag har i alla fall kommit in i rutiner här nere så därför känns denna dag relativt vanlig. Fast det är den ju inte, och det får jag ju inte glömma bort. Man ska aldrig ta något för givet!
 
Efter skolan idag gick jag hem och ägnade mig åt fysik. Jag har prov imorgon.och det känns väl okej. Vad som känns mindre okej är att jag har både kemiprov, biologiprov och ett svenskareportage nästa vecka. Och veckan efter det matteprov, suck. Men veckan efter det är det sportlov och då ska jag bo på hotell med Emma och hennes kompisar inne i Madrid! Nu är det bokat!
 
NUUUU ska jag ta en paus från fysiken och gå och koka lite te och kolla Paradise Hotel, finalvecka nu ju, spännande!

Kokosyoghurt

 
Igår var det jätteskönt ute i solen. Jag och Tilde promenerade till en galleria som heter Gran Manzana. Den var rätt död, stängda affärer och tom på folk vilket kändes jättekonstigt. Så vi köpte lite picknick och satte oss ute i solen. Yoghurten vi köpte var den godaste jag någonsin smakat! Jättemycket kokossmak och med kokosflingor i. Jag dog matdöden, måste köpa den igen!
 
På kvällen åkte jag in till Madrid med ett gäng människor. Vi satte oss på en amerikansk restaurang som olyckligtvis endast serverade kött... Det slutade med att jag och Emma fick specialbeställa deras lax UTAN skinka. De hade alltså skinka som en ingrediens till sin lax... I Sverige är det ju vanligt med vegetarianer så då finns det alltid något alternativ på alla restauranger. Här i Spanien är det väldigt ovanligt och förra helgen träffade jag och Emma tre spanjorer som sa att vi var de första vegetarianerna de träffat! 
 
Efter middagen gick vi till en bar och rökte vattenpipa och sen bar det av hemmåt. Hade en trevlig kväll!

TÄVLING - Vinn en valfri bikini från ToDieFor

 
Är inte ToDieFor's bikinisar bara to die for? Grymt snygga är de och jag har själv funderat riktigt länge på att beställa hem en! NU har ni lyckligtvis chansen att vinna en valfri bikini här på min blogg! Gå in på http://todiefor.se/ för att spana in deras bikinisar och för att hitta någon du vill vinna!
 
Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att:
1. Gilla ToDieFor's facebooksida HÄR
2. Kommentera det här inlägget med ditt namn, din e-post, en kort motivering varför du vill vinna samt vilken modell och storlek på bikini du vill ha om du vinner!
 
För att ha större chans att vinna ska du länka min blogg i din egna blogg! Det räcker med att skriva en kort mening om att du är med och tävlar om en bikini och sedan en länk till min blogg! Tävlingen avslutas på onsdag! Lycka till!
 
TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Gårkvällen

 
Två bilder från gårkvällen! Jag hade verkligen jättekul och var bättre på bowling än vad jag någonsin varit haha! Dock så kom jag 2a (förlorade med 1 poäng!!). Men jag fick en strike och fem spärrar?! Jag är "L" på bilden för de döpte mig till "Lucker" haha. Efter bowlingen satt vi bara och snackade och det är sjukt härligt att alla här är sjukt sköna människor! 
 
Nu ska jag ut och utforska nya saker här i Madrid, vi hörs!